INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стартира кампания за насърчаване на бизнеса

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в партньорство с Българската търговско промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската стопанска камара и Българската национална телевизия обединяват усилия в инициативата „Твоят избор има значение“, съобщиха от Българска стопанска камара.

Пандемията, естествено, се отрази негативно на износа и вноса. В студиото на „Денят започва“ д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обясни, че стартира кампанията „Твоят избор има значение“, за да бъдат подпомогнати български компании и производители, които са претърпели вреди от пандемията при износа на тяхната продукция. „В тази кампания искаме да започне разговор в много различни посоки“, каза д-р Таков.

Радоствет Радев, председател на Българската стопанска камара, обясни, че реално няма стокова група, която да не е била засегната. Българската индустрия не е спряла да произвежда, на проблемът е бил в пазара – реализацията на произведеното. Според Радев в такива времена държавите могат ада защитят индустриите си, подкрепяйки ги по един публицистичен начин.

„Аз вярвам, че в тази кампания ще можем да променим и отношението към българското производство„, заяви Раев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.02.2021 г. 20:54 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x