INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Сретен Йосич е излязъл от затвора

Той излежава 13-годишна присъда за подбудителство към убийство.

Мафиот № 1 на Сърбия Сретен Йосич е излязъл от затвора за първи път от 12 години. Той е получил кратка почивка за добро поведение, пишат сръбски медии. Йосич е бил освободен за отпуск миналата седмица, видял се е с жена си.

59-годишният Йосич, известен като Йоца Амстердама, излежава 13-годишна присъда в затвора „Забела” в град Пожаревац. Той е най-големият кошмар на Бойко Борисов, койтото неведнъж е казвал, че Йосич го е поръчал. Причината е, че именно Борисов организира ареста на Сретен Йосич през 2009 г. в София.

Сърбинът бе арестуван по подозрение за участие в убийството на хърватския журналист Иво Пуканич. След близо 1300 дни в ареста той е оправдан, пише „24 часа“. Заради задържането му сръбската държава плаща 11 милиона динара на Йосич, а той я съди за обезщетение от още 60 милиона. Вместо да бъде освободен от ареста, Йоца Амстердама е преместен от Централния затвор в Белград в „Забела“, за да излежи 15-годишна присъда за подбуждане към убийството на Горан Марянович, Гокси Бомбаш, през далената 1995 г. По-късно със закона за амнистията присъдата му е намалена на 13 години и половина.

Въпреки че му остава да лежи съвсем малко, Йосич все още няма право да поиска условно предсрочно освобождаване. Най-рано може това да се случи този септември. Но дотогава той може отново да излезе в отпуск.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 01.06.2021 г. 17:44 ч.

Източник: standartnews.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x