INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Спор за излъчване провали заседание на работната група за зеления сертификат

Едва 25 минути продължи първото заседание на работната група, създадена от премиера Кирил Петков след протестите на партия „Възраждане“ срещу зеления сертификат. Представителите на правителството и на партията се скараха заради излъчването на срещата във Фейсбук, организирано от представителите на „Възраждане“.


Целта на работната група е да анализира данните за разпространение на коронавируса у нас и последствията, като е сформирана на паритетен принцип.

Проф. Радка Аргирова – съветник на премиера Кирил Петков, нееднократно възрази срещу излъчването на работната среща в социалните мрежи.

„Това е заповед на министър-председателя, в която пише като се завърши, да се представи доклад“, каза тя.

„В заповедта пише ли, че е забранено да се излъчва… значи ние не нарушаваме заповедта“, репликира друг участник.

Представителите на „Възраждане“ в работната група – Деян Николов, статистик, който от две години анализира данни, свързани с коронавируса, който излъчваше в социални мрежи, и Георги Тодоров – специалист по клинични лаборатории, обаче настояха излъчването да продължи. И изложиха аргументи в подкрепа на пълната прозрачност.

„Това е въпрос от изключително значение за обществото, така че… ако някой нещо го притеснява, нека каже в момента защо и какви са му съображенията това нещо да не бъде излъчвано.“

„Нашите мнения винаги могат да бъдат по някакъв начин преиначени.“

След дълъг спор да се излъчва или не срещата във Фейсбук участниците не стигнаха до консенсус и се разотидоха.

Представителите, определени от правителството за участие в дискусията, декларираха, че не желаят да бъдат записвани. Предложиха да има запис с диктофон.

„Нямам желание да излизам в Ютюб или където и да е другаде“, каза един от тях.

Това не бе възприето от представителите на „Възраждане“ и заседанието беше прекратено.

По-късно в кулоарите на Народното събрание експертът от „Възраждане“ доц. Атанас Мангъров обяви, че партията очаква позицията на премиера.

„Нашата цел беше хората да чуят какво ние имаме да кажем и какво имат да кажат те. Явно, че някои хора това не ги устройва и има неща, които те искат да останат скрити.“

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че след като получат отговора на премиера, ще решат как да продължат следващото заседание на работната група

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 28.01.2022 г. 15:24 ч.

Източник: БНР

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x