INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Спират плановия прием и плановите операции във Варна

Постигнато е принципно съгласие за спиране на плановия прием и плановата оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна. Това стана ясно на проведеното днес онлайн заседание на Областния кризисен щаб. То обаче ще бъде потвърдено на 17 януари след онлайн гласуване от членовете на Щаба, съобразно ръста на заболеваемост.

С квалифицирано мнозинство към момента е отхвърлено предложението за затваряне на нощните заведения във Варненско.

Тази изключително непопулярна мярка, ограничаваща правата на гражданите и оказваща негативно въздействие върху бизнеса, ще бъде обсъдена отново в най-кратък срок, съобразно ръста на заболяеваемост и резултатите от проверките по спазване на противоепидемичните мерки. Началната и крайна дата ще бъде съобразена с интересите на съдържателите на заведения.

С решение на Щаба се оптимизира контрола по спазване на противоепидемичните мерки, подобряване организацията на ваксинационния процес и възможността за улесняване достъпа на населението до ваксинация. Ще се проведе допълнителна работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 11.01.2022 г. 18:07 ч.

Източник: Dnews.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x