INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Спектакълът „Летящият Бах“ събра овациите на публиката

При огромен интерес премина уникалният спектакъл „Летящият Бах“, а публиката в Летния театър дълго аплодира четирикратните световни шампиони по брейк – германската трупа „Flying Steps” („Летящите стъпки“). Атрактивното шоу постави финален акорд на юбилейната програма на 30-я Международен театрален фестивал „Варненско лято“ и е част от програма „Интермецо“, която се осъществява съвместно с Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Спектакълът „Летящият Бах“ е носител на специалната награда на престижните отличия Echo Klassik. Той представя единствена по рода си сценична версия на „Добре темперирано пиано“ от Й. С. Бах, в която елегантната музика на класическата композиция намира своя интерпретация в експлозивните движения на брейка, придружени с мултимедийни ефекти. „Летящият Бах“ е дело на германския диригент и режисьор Кристоф Хагел. Той е известен с новаторския си подход към класическата музика в търсене на диалог със съвременната градска култура. Това е първият му проект с класическа музика и брейк танци, който вече над 10 години не слиза от световните сцени. Нота по нота, стъпка по стъпка, с пиано, клавесин и електронен бийт, както и с множество визуални ефекти, спектакълът разказва съвременна любовна история.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 22.08.2022 г. 13:15 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x