INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Спад на въздушния трафик над България и Европа

Според Google,данни за движението на хората след обявеното извънредно положение са драматични

Компанията Google сподели данни за движението на хората след обявеното извънредно положение. Използвани са анонимни данни на потребителите, които са дали разрешение на Google да следи локацията им. Данните за България показват как е е променило движението на хората.

66 % по-малко са посещенията в ресторанти, кафенета, търговски центрове, музеи и киносалони. 36 на сто намаление има при посещенията в аптеките и хранителните магазини.

32 % спад има и в разходките в паркове и градските градини. С 58 на сто е намаляло придвижването ни в градския транспорт и железопътната мрежа.

29 % по-малко е отчела статистиката на Google за хората, които отиват на работа. Огромен спад и в авиотранспорта, както у нас, така и по света. 

Разликата в трафика за последния месец е видимо осезаема.  През следващите няколко месеца от РВД очакват нулеви постъпления.

И ако миналата година по това време държавното предприятие е обслужвало прелитащ трафик от по 2000 самолета, то сега едва 200-250 от тях минават през въздушното пространство на страната ни.

Заради COVID-19 през март самолето движенията са с 30 на сто по-малко в сравнение с 2019 година. От София прелитаме до най-голямото летище в Европа, това във Франкфурт. От 4 писти работи само една. Невиждано в историята на летището. 


Публикувано на 12.04.2020 г. 08:52 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: