INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Три морета“ – София е домакин на Среща на върха

Среща на върха на инициативата „Три морета“ в София. Домакин на двудневното събитие е президентът Румен Радев. Той ще приветства 12 свои колеги от европейски държави между Адриатическо, Балтийско и Черно море, както и делегация от САЩ. Над 400 компании ще участват в съпътстващия бизнес форум. Основната локация на събитията ще е НДК.

Инициативата служи като платформа за активно икономическо и инвестиционно партньорство и инструмент за привличане на инвестиции към Централна и Източна Европа в транспортната, енергийната и дигиталната инфраструктура.

От миналата година инициативата включва и инвестиционен фонд, чрез който се реализира концепцията за интелигентна свързаност. Интерес за инвестиционно партньорство към „Три морета“ е заявен и от държави извън нейния географски обхват. Сред тях са Япония, Южна Корея, Великобритания и Катар.

Освен това се предвижда и разработването и продаването на иновации по целия свят. „Три морета“ е създадена през 2015 година от тогавашните президенти на Хърватия и Полша Колинда Грабар-Китарович и Анджей Дуда с цел привличане на водещи бизнесмени към развитието на Източна Европа. От миналата година инициативата включва и инвестиционен фонд, функциониращ на пазарна основа.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 08.07.2021 г. 08:33 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x