INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Служебният кабинет даде отчет за свършеното

Служебният кабинет с отчет за свършеното от встъпването му в длъжност досега.

“По нормалната демократична практика се дава един толеранс от около 100 дни. Но този комфорт служебното правителство го няма, защото животът му е около 100 дни”, заяви служебният премиер Стефан Янев.

По думите му това, което за заварил, когато заел поста, било „хаос“. “По-скоро един системен безпорядък и липса на правила. Тази практика е част от негативната констатация, която намираме”, посочи той.“

По отношение на основната задача на правителството – подготовката на парламентарните избори той подчерта, че правителството влиза в своята роля съответно отговорностите, които има. “Надявам се, че полагаме основите на нов стил управление, при което гражданите нямат усещане за безнаказаност“, заяви Янев. Той изрази надежда, че партиите, които ще бъдат избрани на предстоящите избори, ще продължат в същия дух, и призова всички граждани да гласуват.

В брифинга в Министерския съвет, участват министър-председателят Стефан Янев, заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на икономиката Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.06.2021 г. 11:51 ч.

Източник :  nova.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x