INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Слави Трифонов представи предложенията на ИТН за нови министри

Лидерът на партията „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в специално изявление каза категорично, че няма да се коалират с нито една партия, а ще вземат мандата. Той представи и тяхното предложение за конкретен състав и структура на кабинет.

За министър-председател ИТН педлага Николай Василев.

За министър на икономиката е поканен Любомир Дацов, за министър на образованието – Наталия Митева, на енергетиката – Красимир Ненов.

Велислава Петрова е предложена за министър на здравеопазването, а Михаела Лашова – за министър на регионалното развитие и благоустройството. Предложение за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е Христо Алексиев, а за министър на туризма – Ивайло Кожухаров.

Пламен Абровски е предложението за министър на земеделието, храните и горите. За министър на отбраната от „Има такъв народ“ предлагат Теодора Генчовска.

Лилия Иванова пък е предложена за министър на труда, социалната и демографската политика.

За министър на културата Трифонов предлага да бъде издигната Станислава Армутлиева. Според плана на ИТН правосъдието ще бъде поето от Петър Илиев. За спортта пък ще отговаря Радостин Василев.

Да се включат в кабинета са били поканени служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, но те са отказали, съобщи още Трифонов.

Той посочи и част от приоритетите им – построяване на необходимия брой детски градини, за да поемат всички деца от София и други градове от страната, построяване на нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, концесиониране на магистралите, закупуване на до 1 млн. таблети или лаптопи за ученици и преподаватели за системата на образованието, стартиране на приватизация на Българската банка за развитие, рязко подобряване на прозрачността при обществените поръчки, изкореняване на порочната практика редица ремонти да се представят за „аварийни“, бързи съкащения в държавната администрация и дигитализация на услугите, мажоритарен вот, партийна субсидия от 1 лв, електронно гласуване, закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура, подаване на заявление за членство на България в Европейската космическа агенция, ускоряване на строежа на газовия интерконектор с Гърция, потвърждаване на заявлението за членство на България в организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в еврозоната и в Шенген.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 12.07.2021 г. 11:39 ч.

Източник: Dariknews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x