INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Слави Трифонов: Кошлуков да се маха от БНТ

Слави Трифонов: Кошлуков да се маха от БНТ, медиите са съучастници на властта.

Медиите продължават да се държат неадекватно на фона на новата реалност. Това написа във „Фейсбук“ лидерът на партия „Има такъв народ“, който преди дни обяви, че няма да участва в изборите като кандидат за депутат. Той дава примери с изнесените миналата седмица от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров – цитирам – ужасяващи разкрития за болница „Лозенец“ и данните от министъра на културата Велислав Минеков за – отново цитирам – колосални злоупотреби с публични средства.

Вместо това медиите се занимавали с пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев и „изкуствения скандал“ с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, който по думите на Трифонов, „просто трябва да се махне от БНТ“. 

Според него това са само два примера за това как медиите не се фокусират върху истински важните теми. „Един от отговорите за това е така, е, че през последните няколко години въпросните медии съучастваха в чудовищните деяния на властта, независимо дали пряко или чрез мълчанието и послушанието си“.

Трифонов изразява увереност, че „България най-после ще има политици, които няма да пречат на медиите да са свободни“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.06.2021 г. 17:37 ч.

Източник: bnr.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x