INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Скиорка падна в действащ вулкан и оцеля

Скиорката падна във вулканична пукнатина на връх Худ в американския щат Орегон и оцеля. Това съобщава изданието People.
В петък следобед, 4-ти декември, Каролайн Сундбаум е карала ски със съпруга си и паднала в дълбока четири метра вулканична пукнатина, скрита под снега. Маунт Худ се счита за активен вулкан.

Службата на шерифа на окръг Клакамас съобщава, че американката е попаднала в така наречената фумарола, когато е била близо до върха на вулкана, който е висок 3,4 хиляди метра. Фумарола е пукнатина или дупка, която се намира в кратери, по склоновете и в подножието на вулкани и е източник на горещи газове.

Друг планинар е съобщил на местните власти, че е видял Сандбаум да сяда да си почине, преди да падне. Когато се обърнал малко след това, видял, че в снега, където е седяла жената, се е образувала дупка.

„Ако някой не беше свидетел на случилото се, щеше да бъде много трудно да намерим Сандбаум. Въздухът във фумарола може да е отровен и потенциално смъртоносен “, казаха от шерифския офис.
Очевидецът се е обадил на спасителите и е успял самостоятелно да стигне до фумарола. Той спуснал въже на Сандабум, което тя завързала около себе си. След това той издигнал американката на повърхността. Отбелязва се, че жената е наранила рамото си при падането.

По-късно тя каза, че е решила да седне на това място, докато чака съпругът си и техен приятел да се върнат от върха, за да продължат спускането си заедно. „Седях на раницата си и снегът започна да пропада под мен. Бях уплашена, че ще падна и ще се задуша под снега ”, каза тя.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.12.2020 г. 20:19 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x