INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ситуацията с Covid-19 в Добрич не е добра, сменят директора на болницата (ВИДЕО)

Доцент Ангел Кунчев отправи критики към болницата в града и работата й със заразените с вируса, като по думите му болницата „подпомага за разпространението на вируса”.

Ситуацията с Covid-19 в Добрич не е добра, а за разпространението може да e спомогнала и болницата в града. В следващите дни ще бъде инициирано събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите. Това стана ясно по време на визитата на здравния министър Костадин Ангелов и държавния здравен инспектор Ангел Кунчев.

„Ситуацията в Добрич не е добра. Не е драматична, но не е добра. През май имаше 0 случаи, през юни 7, през август 580. Това е притеснителен ръст. Циркулацията на вируса е интензивна. Ако не се вземат мерки, тази тенденция ще продължи”, заяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев на визита в града..

Той отправи критики към болницата и работата й със заразените с Covid-19. По думите му болницата „подпомага за разпространението на вируса”.

„Тенденцията не е добра, но може да се обърне в рамките на 2-3 седмици”, каза д-р Кунчев.

Към края на годината, когато ще има и сезонен грип, нещата може да станат неуправляеми, смята още държавният здравен инспектор.

„Видях в болницата някои неща, които не ми харесаха”, коментира здравният министър Костадин Ангелов.

Едното било смесването на потоците на пациентите. В единия край на коридора на петия етаж е „чистата” зона, в другия – Covid- зоната, a всички пациенти се обслужвали от един и същ персонал.

Здравният министър видял и цивилни хора без лични предпазни средства да влизат в болницата.

„Ще инициираме събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите”, заяви той.

Здравният министър отново обясни, че разпространението на коронавируса се дължи най-вече заради неспазването на противоепидемичните мерки като носене на маски и ръкавици.

Проф. Костадин Ангелов съобщи също, че предвид наближаващата присъствена учебна година, съвместно с МОН, е създадена работна група, която от страна на здравното министерство включва ресорен заместник-министър, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и специалисти по здравен контрол. От думите му стана ясно, че ако се наложи да се правят PCR тестове на ученици и учители – те трябва да бъдат безплатни. Министърът уточни още, че работната групата вече е провела няколко срещи. „В нея участват родителски организации, учители и синдикати. До края на август те ще дадат отговори на всички въпроси, свързани със започването на новата учебна година”, коментира още той.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.08.2020 г. 18:43 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x