INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Майките от „Системата ни убива“ отидоха „на гости“ на Борисов с черни знамена

Преди това минаха през Факултета в опит да разбунят ромите като им дадоха за пример BLM в САЩ: В другите държави цветнокожи сменят властта

„Системата ни убива“ с нова протестна акция, която излъчват на живо във Фейсбук. „Към днешна дата не сме спряли да протестираме. Не сме се отказали от целта си и заедно с „Блокада „Орловград“, палатков лагер „Ректорат“, палатков лагер „Ларго“, палатков лагер „Фонтан Независимост“, ви очакваме да се включите в протестното авто-шествие „БОРИСОВ, ТУК СМЕ!” , от Министерски съвет до дома му в гр.Банкя.“, написаха от организаторите във Фейсбук страницата си.

Освен призивите за оставка на правителството пред дома на премиера Борисов, протестиращите настояват за оставка и на кмета на София Йорданка Фандъкова, за която използват редица определения, някои от които „убийца“ и „крадла“.

Майките заедно с техните съмишленици, се блокираха на входа на ромската махала „Факултета“. „Кой уби Людмил?“, питат майките от „Системата ни убива“ имайки предвид трагично загиналото момче, ударено от ток в столицата.

„Вие, ромите, трябва да знаете, че животът ви има смисъл. Както в другите държави цветнокожи сменят властта, направете и вие така. Елате заедно да зададем въпроси. Гласът ви не е едно кебапче. Няма власт, когато сте много и сте силни. Вие сте свободни хора. Не сте роби на този и онзи“, призоваха от „Системата ни убива“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.03.2021 г. 13:09 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x