INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Симулация на тежка катастрофа няма да затваря Аспарухов мост в сряда

Движението по Аспарухов мост няма да бъде ограничавано за пълномащабното учение, което ще се проведе в сряда, 31 август. Първоначално се предвиждаше във вечерните часове да бъде спрян трафикът в едната лента на платното в посока Бургас. Учението обаче е преместеното на Островната зона в интервала от 10:00 до 12:30 ч., съобщи областният управител на Варна Марио Смърков.

Сценарият предвижда симулация на сблъсък между автобус с пътници и автоцистерна. След удара те късат мантинела във високата част на моста и падат в граничната зона между сушата и единия от каналите към Варненското езеро.

Ще бъдат отработени действия за спасяване и извозване на пострадали хора, предотвратяване на екологично замърсяване от изтеклите горива в морските води и въздушно наблюдение на терена от вертолет на Военноморските сили.

Заради учението дясната пътна лента от платното на Аспарухов мост в посока Бургас ще бъде затворена за автомобили в сряда от 19.30 до 21. 00 ч.

Учението се организира от Областна администрация, а участие в него ще вземат служители на редица институции.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 29.08.2022 г. 18:27 ч.

Източник: Darik.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x