INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Силната охрана на границите на Гърция намалила мигрантския натсик

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мигрантският натиск към Гърция е почти нулев, заяви от остров Хиос министърът по миграцията Митаракис. Силната охрана на сухопътната и морската граница са намалили с 90% опитите за нелегално влизане в страната.

Атина обаче съобщава за силно увеличение на групите от мигранти, които достигат до България и Италия.

Уязвимото място на сухопътната граница с Турция остава река Марица. Поради ниското ниво на водата ежедневно се правят опити за навлизане на гръцка територия на мигранти, организирани от трафикантите, съобщават медиите от област Еврос.

Пограничната ограда по дължина на 40 километра на граничната бразда практически е невъзможно да се преодолее и за това от тази посока не влизат мигранти, съобщават местните жители от Еврос.

Властите засилиха патрулите и по река Марица.

Единични са случаите на влизане на лодки с мигранти през Егейско море до гръцките острови поради мащабното присъствие на европейските сили на агенцията „Фронтекс“.

Премиерът Мицотакис се зарече, че ще блокира възможна вълна от търсещи убежище афганистанци. Гърция удължи военното сътрудничество със САЩ за още пет години.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.09.2021 г. 12:27 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x