INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Сийка Милева: Трябва единодействие за прекратяване на миграционния натиск

На мястото на инцидента с автобуса, при който загинаха двама полицаи, от рано сутринта е окръжният прокурор на Бургас. Делото ще бъде разследвано от екип от следователи от окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас.

Това каза пред bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя призова за решително противодействие на цялата държава срещу засиления миграционен поток.

„Последните месеци е видно, че има сериозен ръст. Този инцидент не може да бъде разглеждан извън контекста на наложилото се през последната една година политическо и институционално противопоставяне“, каза Милева.

Тя допълни, че противодействието на престъпността не може да е успешно, ако липсва единодействие.

„Инцидентът в момента се разследва и по-късно ще има информация относно механизма на настъпилия тежък инцидент“, уточни говорителят на главния прокурор.

По думите ѝ е рано да се каже какво обвинение ще бъде повдигнато, защото първо трябва да се извърши оглед на местопроизшествието, да бъдат разпитани свидетели и едва след това да се анализират събраните доказателства и да се прецени каква правна квалификация следва да бъде определена за обвиняемия, ако има такъв.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 25.08.2022 г. 11:08 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x