INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Сидеров е задържан за 24 часа.

Общинският съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват въведените мерки в извънредното положение, е задържан за 24 часа.

Няколко часа по-рано Софийска градска прокуратура го обяви за общодържавно издирване, след като не се е явил за предявяване на обвинения. Сидеров е бил редовно призован. Разследващ полицай разпореди принудителното довеждане на лицето.

Освен че е общински съвет в София, Сидеров е и лидер на политическа партия. В неделя той отправи масови призиви за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. Същите призиви бяха изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

Вчера общинският съветник бе призован да се яви в сградата на СДВР-МВР в качеството му на обвиняем по досъдебно производство, образувано в Софийската районна прокуратура за предявяване на постановление за привличане на обвиняем и взимане на мярка за неотклонение „парична гаранция”. На входа на СДВР-МВР, той е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района.


Публикувано на 15.04.2020 г. 15:13 ч.

Източник: БГНЕС

Още по темата: