INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Швеция ще разработи цифрови сертификати за ваксинация срещу COVID-19

Шведските власти ще разработят цифрови сертификати за ваксинация срещу коронавирус, съобщава радио Швеция, позовавайки се на министъра на цифровото развитие на страната Андерс Игеман. Министърът добави, че паспортът може да се съхранява на телефона. От началото на пандемията в Швеция над 584,6 хиляди души са заразени с коронавирус, над 17 000 са почнали.

Шведското правителство се надява, че сертификатите могат да бъдат въведени до лятото. Дания сщо обяви старт на програмата си за „цифрови имунизационни паспорти“ ден по-рано. Според Local практическото приложение на цифровите документи все още се обсъжда.

От 6-ти февруари Шведските власти въвеждат изискване за представянето на отрицателен PCR- тест при пътуването до Швеция, направен 48 часа преди пътуването. Изключение от това изискване правят лица под 18 г., лица със статут на постоянно пребиваващи, сезонни и транспортни работници.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 04.02.2021 г. 19:19 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x