INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ще отменят ли Олимпийските игри в Токио?

Висш представител на управляващата партия в Япония предупреди, че остава като опция отмяна на Олимпийските игри в Токио тази година, ако ситуацията с коронавируса се влоши, информира „Ройтерс“.

Има предупреждения за четвърта вълна по-малко от 100 дни преди планираното начало на Олимпиадата.

Ако изглежда невъзможно да се направи повече, трябва да спрем решително, коментира пред TBS Тошихиро Никай, генерален секретар на Либерално-демократическата партия. „Разбира се“, отмяна на Олимпиадата е вариант, каза Никай и добави, че ако Олимпийските игри разпространяват вируса, то за каква Олимпиада се говори.

Ключов поддръжник на премиера Йошихиде Суга, Никай е известен с откритите си коментари, докато много други членове на управляващата партия избягват обсъждане на въпроса за възможна отмяна на Игрите.

Най-голямото спортно събитие в света вече бе отложено с година. По план Игрите ще се проведат без публика заради пандемията.

Япония отново регистрира ръст на случаите на коронавирус, особено в Токио и Осака.

Правителството планира да въведе мерки за спазване на социална дистанция и други ограничения за Игрите, които трябва да започнат на 23 юли.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.04.2021 г. 10:44 ч.

Източник: Стандарт

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x