INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Десислава Танева заяви,че ще има прясно, българско агнешко за Великден.

Земеделското министерство е взело всички мерки за Великден до пазара да стигне прясно българско агнешко месо. Това увери министър Десислава Танева на извънредна пресконференция.

„Искам да уверя всички потребителите и производители, че има производство на агнешко месо, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление. Взели сме мерки до пазара да стигне прясно българско месо. Ще предоставим на МВР списък с фермите, които имат право да колят, за да могат клиентите да стигнат до тях”, каза Танева.  

Тя обясни, че се засилва контролът и внимателно ще се следи за спекула с цените на месото, плодовете и зеленчуците.

Същевременно министър Танева обясни, че са осигурени 30 милиона лева в подкрепа на земеделските производители, като от тях 5 милиона лева ще са за нисколихвени заеми за оранжерийно производство.

Танева призова още производителите да кажат колко хора ще им трябват за прибиране на реколтата, за да може при желание безработни или тези, които са временно в неплатен отпуск, да бъдат ангажирани в земеделска дейност. Още следващия месец започва розоберът.

„Призовавам земеделските производители да бъдат активни в комуникацията си с Бюрата по труда по области и да заявят необходимия персонал”, каза Танева.


Публикувано на 08.04.2020 г. 13:31 ч.

Източник: nova.bg

Още по темата: