INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ще бъде отслужена литургия за жертвите на комунистическите режими

Тази година се навършват десет години от обявяването на 1-и февруари за „Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим“, определен с решение на Министерски съвет № 37 от 20 януари 2011 г.

На 1-и февруари в Рим/ Ватикана, кардинал Леонардо Сандри, ще отслужи заупокойна Литургия. Богослужението ще е от 9.30 ч. (римско време) в Базиликата Сан Бартоломео ал изола в Рим, съобщават от МВнР.

Богослужението ще бъде достъпно в интернет на фейсбук страницата на посолството тук и в YouTube канал на посолството на адрес: https://youtu.be/p6qwMuKeXPg. Видеосигналът ще бъде наличен 5 минути преди началото на службата и след това.

От няколко години в базиликата се изложени за поклонение мощите на тримата български мъченици, блажените свещеници Павел Джиджов, Камен Вичев и Йосафат Шишков (от ордена на отците Успенци).

На 1- февруари т.г. ще бъдат предадени и оставени за поклонение и мощи на българския католически епископ, блажения Евгени Босилков (Пасионист).

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 31.01.2021 г. 16:58 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x