INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Северна Корея обяви победа над COVID-19

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви тържествено, че страната му е победила коронавирусната инфекция в страната.

Това станало по време на заседание, посветено на противоепидемичните мерки, предаде официалната Корейска централна телеграфна агенция.

В резултат на победата над COVID-19 Ким Чен-ун разпоредил отмяна на въведените през май противоепидмични мерки.

Но въпреки отмяната на мерките Северна Корея ще продължи да поддържа стоманена преграда срещу епидемията и ще й противодейства, докато световната здравна криза не приключи, заявил Ким Чен-ун.

Сестрата на държавния лидер – Ким Йо-чен – обявила по време на заседанието, че самият Ким Чен-ун също имал симптоми на треска, но дори и тежко болен с висока температура, той мислел непрекъснато за народа, за който трябвало да се грижи до края на войната срещу епидемията.

Ким Йо-чен подчертала, че пандемията е избухнала, защото Южна Корея разпространявала пропагандни листовки срещу Севера, но по думите й в отговор на тази акция ще бъдат предприети смъртоносни ответни действия.

В същото време международни хуманитарни организации посочват, че Северна Корея е разполага с ограничени възможности за тестване.

Международните информационни агенции коментират, че Пхенян никога не е обявявал бройките на потвърдените случаи на вируса, като до 29 юли се съобщавали само предполагаеми случаи на инфекция, при които се посочвало, че те са със симптоми на треска.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 11.08.2022 г. 08:42 ч.

Източник: News.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x