INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Сепаратистите в Донецк свалиха украински дрон

Войници от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) прихванали и свалили украински ударен дрон край град Ясиновата. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на Народната милиция на ДНР.

„Днес, в 7:35 ч. в западните покрайнини на селището Ясиновата, екипажите на ПВО на Народната милиция своевременно откриха и приземиха безпилотен летателен апарат от типа “ Квадрокоптер „, който беше преобразуван в ударно базиран безпилотен летателен апарат, използващ станцията за електронна война Terrikon-M2N „, се казва в съобщението.

На 27 юли 2020 г. в Донбас влезе в сила пълна забрана за стрелба. Страните в конфликта не трябва да използват безпилотни самолети близо до линията на контакт, да разполагат оръжия в и в близост до населени места и да извършват нападателни и разузнавателни и саботажни действия.

В края на февруари 2021 г. въоръженият конфликт в Донбас ескалира; почти ежедневно се регистрират престрелки в региона, по-специално с използване на миномети и гранатомети. Страните се обвиняват взаимно в ескалация на напрежението.

4 1 vote
Article Rating

Публикувано на 02.05.2021 г. 20:54 ч.

Източник: News.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x