INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

СЕМ обявява кои кандидати за шеф на БНТ са допуснати до изслушване

Съветът за електронни медии ще обяви кои от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия са допуснати до изслушване.

Ще бъдат приети и правила за изслушванията, които са насрочени за 27-ми и 28-ми юни по реда на приемане на техните документи.

Кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия са общо осем. Това са телевизионният водещ Сашо Диков, бившият главен юрисконсулт на БНТ и бивш директор на „Правна дирекция“ в БНР Ирина Величкова, спортният журналист Сашо Йовков, членът на Управителния съвет на БНТ Василена Матакиева, настоящият ръководител на обществената телевизия Емил Кошлуков, бившият шеф на новините и актуалните предавания на Би Ти Ви Венелин Петков, директорът на радио Кърджали Красимир Ангелов и доц. Светлана Божилова от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

В хода на процедурата в документите на Сашо Диков и на Светлана Божилова бяха установени пропуски, но и двамата ги отстраниха в срок.

Изборът на новия ръководител на обществената телевизия ще бъде на 29-ти юни. Мандатът на настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков изтича в началото на юли.

На заседанието днес ще бъде представен доклад от дирекция „Мониторинг и анализи“ на СЕМ относно фокусирано наблюдение на излъчено аудио-и и аудиовизуално съдържание във връзка с разкритията за насилие и убийства в украинския град Буча.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 23.06.2022 г. 08:26 ч.

Източник: БНТ

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x