INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Секс-скандали завладяха и Гърция

Известен гръцки режисьор е арестуван по най-малко 3 обвинения в изнасилване, включително от 25-годишен мъж, който твърди, че Лигнадис го изнасилил през 2010 г.

Известен гръцки сценичен актьор и режисьор е арестуван по обвинения в изнасилване, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на гръцката полиция.

Петдесет и шест годишният Димитрис Лигнадис се е предал в полицията в Атина вчера следобед, каза за Асошиейтед прес говорителят на полицията Теодорос Хронопулос. Лигнадис ще остане в ареста, докато не бъде изправен пред съда.

Според съобщения в медиите срещу него има най-малко три обвинения, включително от 25-годишен мъж, който твърди, че Лигнадис го е изнасилил през 2010 г. Режисьорът отхвърля всички обвинения.

Слухове на негови сексуални злоупотреби бяха разпространени през последните седмици, което доведе до напускането му преди две седмици на Националния гръцки театър, в който беше режисьор от 2019 г.

Разкритията на олимпийска медалистка по-рано тази година, която заяви публично, че е била изнасилена през 1998 г., предизвика вълна от нови свидетелства за сексуален тормоз от страна на известни актьори и режисьори, но Лигнадис е първият арестуван.
Случаят прие политически измерения.

Опозицията обвини правителството, че не е предприело действия по оплакванията, а министърът на културата Лина Мендони отговори в петък, че Лигнадис е „опасен човек“, който я е „заблудил“ с актьорските си способности.

Мендони каза, че е поискала прокуратурата на Върховния съд да разследва обвиненията в гръцките театрални среди.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 21.02.2021 г. 21:30 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x