INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Сблъсъци в Барселона заради ограниченията срещу COVID-19

Снимка: БГНЕС

Протестиращи се сблъскаха с полицията в центъра на Барселона, след като стотици се събраха, за да демонстрират срещу новитe ограничения срещу коронавируса, включително наложеният полицейски час и забраната за напускане на града през уикенда.

Повече от 700 протестиращи са присъствали на митинга, който по-късно ескалира до насилие, след като група от около 50 души е започнала да хвърля опасни предмети по полицията, разказа говорител на местната полиция пред AФП.

Кореспондент на агенцията на площад „Сант Жауме“ видя десетки демонстранти с предпазни маски, които скандираха „Свобода!“ и хвърляха камъни по опитващите се да ги разпръснат полицаи в униформи за борба с безредиците.

При сблъсъците са ранени 20 полицаи, а 12 души са арестувани, съобщи полицията в Tуитър.Най-малко две заведения са били разграбени и няколко полицейски автомобила са били повредени, се казва още в съобщението.

Въпреки многото ограничения, наложени в Испания от края на юли, когато броят на заразените с коронавируса отново започна да расте, пандемията продължава с нова сила. До момента вирусът е отнел живота на 35 хиляди испанци.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 31.10.2020 г. 14:59 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x