INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Сайт информира за състоянието на морето

Данните за морската околна среда се събират от много институции във всички страни. Свободният и бърз достъп до надеждна и точна информация е от решаващо значение за справяне със заплахите за морската среда, за разработване на политики и преки действия за защита на уязвими области от нашето море и крайбрежие.

Вече съществува такъв интерактивен уеб портал, който осигурява достъп до информация за Черноморския басейн, проектиран за нуждите на морските страни  – България, Грузия, Гърция, Румъния и Украйна. Сайтът https://marliter.bsnn.org/  включва информация за мониторинга и състоянието на морските отпадъци. Насочен е към трансграничното замърсяване и намаляването му в Черноморския басейн.

„В портала може да бъде открита информация за морските отпадъци, за параметрите на крайбрежието, за живите организми, за риболова и аквакултурите. Има и видеоклипове по 3 минути, които казват какво всеки може да направи, как да промени ежедневните си навици за да оставя по-малко отпадъци след себе си.”, разказа Александър Шиваров – мениджър на проекта. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 29.06.2021 г. 16:41 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x