INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

САЩ отпуска 100 млн. долара за афганистанските бежанци и мигранти

Американският президент Джо Байдън увери в телефонен разговор афганистанския си колега Ашраф Гани, че САЩ ще продължат да подпомагат страната му, включително с помощ за развитие и хуманитарна помощ, предаде Ройтерс.

Вашингтон обяви, че отпуска около 100 милиона долара за спешните нужди на афганистанските бежанци и мигранти във връзка със ситуацията в Афганистан. Целта е да се отговори на спешните и непредвидени нужди на афганистанските бежанци и мигранти, в това число преводачите и други помощници на американската армия, които биха искали да се възползват от създадената от САЩ специална визова програма, посочи в комюнике Белият дом, цитиран от Франс прес.

Байдън разреши за същата цел да се предоставят още 200 млн. долара под формата на услуги и продукти от запасите на американски правителствени служби.

Очаква се американските войски да приключат изтеглянето си от Афганистан в края на август. В същото време талибаните извършват масирано настъпление, което поражда опасения за хуманитарна криза.

ООН наскоро предупреди, че половината от около 39-милионното население на Афганистан се нуждае от помощ и призова международната общност да продължи да оказва финансова подкрепа на страната.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 24.07.2021 г. 07:56 ч.

Източник: Dariknews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x