INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

САЩ поръчаха още 100 млн. тестове за COVID-19, които ще се раздават безплатно

Американското правителство е поръчало над 100 милиона допълнителни тестове за COVID-19 като част от плана на Белия дом за предоставяне на 500 милиона безплатни тестове, които да се правят в домашни условия, съобщи вчера министерството на отбраната, предаде Ройтерс.

Считано от януари, правителството на САЩ разрешава на домакинствата да поръчват по четири безплатни теста от сайта COVIDTests.gov, като доставката се извършва между 7 и 12 дни след заявката.

Партидата безплатни тестове цели намаляване на недостига от COVID тестове в цялата страна, на фона на нараснало търсене по време на бързото разпространяване на варианта Омикрон.

Президентът До Байдън беше критикуван, че не се е фокусирал по-рано върху тестовете в рамките на стратегията си за борба с пандемията.

Недостиг на тестове в национален мащаб през последните седмици затруднява реакцията срещу пандемията по време на необузданото разпространение на варианта Омикрон, отбелязва Ройтерс.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 29.01.2022 г. 10:22 ч.

Източник: БНР

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x