INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Джо Байдън: САЩ подкрепят инициативата „Три морета“

Съжалявам, че не съм с вас на живо, но се възползвам от тази възможност да кажа, че САЩ подкрепя инициативата „Три морета“. Благодаря на президента Радев и на министър Петков, че са домакини на тази среща на върха. Това заяви американският президент Джо Байдън във видео обръщение пред участниците в инициативата „Три морета“.

„С невероятен потенциал, за да се подобри просперитета на този регион. САЩ подкрепя във всяка стъпка, за да могат да се подобрят връзките във вашия регион и с институциите, за да може Европа да изпълни отколешната си цел да е обединена, да работи и да живее в мир. Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си, да се инвестира в добра инфраструктура по прозрачен начин, включително и по вашата инициатива да се изкорени корупцията, като работите заедно, ще укрепите суверенитета, ще се укрепи енергийната сигурност, а всички граждани на региона ще могат да се конкурират и да процъфтяват в 21 век, за да може светът да е по-сигурен, да няма държави, които саботират други чрез кибератаки.

Можем да го постигнем заедно, благодаря ви и успех!“, заяви американският президент Джо Байдън във видео пред участниците в инициативата „Три морета“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 08.07.2021 г. 16:00 ч.

Източник: Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x