INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

САЩ и ЕС обмислят ограничения върху обмена на рублата

Снимка: iStock

САЩ и Европейският съюз обмислят санкции срещу най-големите руски банки и Руския фонд за преки инвестиции. Това съобщава „Блумбърг“, позовавайки се на източници.

Уточнява се, че ограниченията се подготвят в случай на инвазия на Русия в Украйна (по-рано за това съобщи американската телевизия CNN). По-конкретно е възможно да се блокира конвертирането на рубли в долари, евро или британски лири.
Най-значимата мярка е изключване на Москва от международната платежна система SWIFT, но според източниците на „Блумбърг“ това щяло да нанесе удар по обикновените граждани.

По думите на източниците на агенцията президентът на САЩ Джо Байдън може да засегне въпроса за санкциите по време на насрочените за днес разговори с руския си колега Владимир Путин.

Киев и западните страни напоследък изразиха безпокойство от факта, че Русия струпва десетки хиляди военни близо до границата с Украйна.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 07.12.2021 г. 10:09 ч.

Източник: News.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x