INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Сангай покри с пепел улиците на няколко града /видео/

Улиците в няколко градове в Еквадор се покриха с пепел след изригването на действащия вулкан Сангай в централната част на страната, съобщи ТАСС, като се позовава на републиканската служба за управление на рисковете и извънредните ситуации.


Той е най-активният вулкан в Еквадор, въпреки че е изригвал само три пъти в записаната история, тъй като изригването, започнало през 1934 г., все още продължава.
Службата „постоянно следи разпространението на пепелта от вулкана Сангай в различни райони на страната“, се казва в комюнике, публикувано на сайта на ведомството. Вулканична пепел се е посипала над 16 населени места, най-голямото от които е град Гуаякил с население от над 2 милиона души.


Властите призовават гражданите да носят маски и дрехи, максимално покриващи тялото. Кметствата на някои селища са решили да забранят за един ден движението на транспортни средства, за да не може падналата пепел да се разнася във въздуха.
Не се съобщава за пострадали и материални щети в резултат на изригването на вулкана.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 10.06.2020 г. 11:35 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x