INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Само един свидетел се яви по делото за катастрофата с участието на Местан

Само един от тримата призовани свидетели се яви в Окръжния съд в Кърджали на днешното заседание по делото за тежката катастрофа, с участието на Лютви Местан.


При инцидента на 14 април 2019 г. на разклона за момчилградското село Загорско, загина бебе на шест месеца. Местан присъства на заседанието.

В залата не се явиха другият обвиняем – бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, управлявал семейния автомобил при настъпилата катастрофа и частните обвинители, в лицето на пострадалото семейство.

Свидетелят бе разпитан, а пред магистратите бе изложена и техническа експертиза за изследване на достоверността на направени по случая видеозаписи.

Неявяването на другите двама свидетели – двама лекари, бе причина защитниците на Местан да поискат да не бъдат разгледани направените петорна автотехническа и седморна комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

По думите на адв. Нацко Дойчев, лицата са преки свидетели на част от инцидента и по-точно – лицата оказали първа помощ на загиналото бебе.

Пред тричленния съдийски състав на Окръжния съд, защитникът отбеляза, че показанията на въпросните двама лекари не присъстват в направената комплексна експертиза, а техните показания са от съществено значение за хода на делото, за да бъде допълнена в детайли картината и определена точната причина за смъртта на пеленачето.

След кратко съвещание, Окръжният съд в Кърджали реши да уважи искането на защитата на Лютви Местан и насрочи следващо заседание за 22 ноември. На него трябва да бъдат разпитани двамата свидетели, след което вещите лица да представят резултатите от направените експертизи.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.09.2021 г. 14:03 ч.

Източник: Dariknews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x