INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Под 15% от родителите са съгласни учениците да бъдат тествани за COVID

Под 15% от родителите са съгласни децата им да бъдат тествани в училище с антигенен тест, информира БНТ. Това показва проучване на Министерството на образованието сред родители на ученици от първи до дванайсти клас.

В анкетата са участвали почти 80% от родителите. Днес стана ясно, че доброволното изследване ще се прави на място в училище, а не в специална лаборатория. Децата в детските градини и яслите няма да бъдат подлагани на тест.

По данни на министерство на образованието в анкетата са участвали 76,67% от родителите на ученици от 1-ви до 12-и клас. И едва 14,65% са заявили съгласие. Защо се получава така – част от родителите казват, че не виждат смисъл, друга част се притесняват от самото изследване. А идеята на здравните власти е чрез скрининг с бързите тестове, които не включват употребата на игли, да бъдат открити безсимптомни носители на вируса.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.02.2021 г. 19:27 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x