INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Съдят учители в Гърция заради COVID мерките

Родители съдят учители в Гърция, защото не допускат децата в час без тестове и маски.

Искат високи обезщетения за нарушаване правата на децата.Хиляди родители на ученици от цялата страна водят съдебни дела срещу учители, директори на учебни заведения и министерството на здравеопазването.

Съгласно наредба до клас не се допускат деца без два отрицателни теста за коронавирус на седмица и без маски.Много от училищата започват сутрин учебните занятия в присъствието на полицаи и гневни родители. Учителите са принудени за спазват закона, коментират в подкрепа от синдиката.

На базата на подадена жалба много учители са арестувани. Родителите ги обвиняват в нарушаване на човешките права и дори в престъпление срещу децата. Адвокати признават ,че ежедневно получават десетки молби за съдебни дела срещу преподаватели и огромни суми за обезщетение.

Министерството на образованието внесе по спешност в парламента гласуване на промяна в наказателния кодекс, която да защитава учителите.

Временно министърът на обществения ред разпореди на полицията да не задържа учители при подадена срещу тях жалба.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.09.2021 г. 08:20 ч.

Източник: Novini.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x