INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Съдии от различни краища на страната се присъединяват към призива на Софийския районен съд

Съдии и служители от различни краища на страната се присъединяват към призива на колегите им от Софийския районен съд (СРС) за спиране на Единната информационна система на съдилища (ЕИСС) до отстраняване на недостатъците ѝ.


Това става след като преди дни магистрати от най-големия съд в страната призоваха колегите си да ги подкрепят в искането им за спиране на ЕИСС до отстраняване на недостатъците ѝ. И заявиха, че в противен случай ще са принудени да спрат да работят с нея. Още преди СРС да излезе с позицията си много съдилища от цялата страна изпратиха на съдебния съвет различни възражения и предложения за ЕИСС.


Днес е свикано извънредно заседание на Висшия съдебен съвет по темата за ЕИСС и съдии се събират пред сградата, за да депозират ново обръщение, този път с апел цялата правна общност да ги подкрепи за съвместни публични действия за въвеждане на истинско електронно правосъдие.
До момента в подписки подкрепата си са изразили магистрати и служители от Пловдив, Благоевград, Каварна, Ловеч, Смолян, Севлиево и Враца, както и над 70 служители от СРС. Софийският адвокатски съвет единодушно е решил да подкрепи съдиите.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.09.2020 г. 08:00 ч.

Редактирал : Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x