INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Съдът все пак регистрира партията на Божков

Софийският градски съд допусна партия „Българско лято“, на обвиняемия хазартен бос Васил Божков, да бъде регистрирана. Документите за регистрация на партията бяха внесени в съда на 13 януари.

В съдебна зала стана ясно, че в учредителното онлайн събрание, проведено по скайп, са участвали 934 учредители /при изисквани минимум 500/. Членовете на партията са 3238 /при изисквани минимум 2500/.

Прокуратурата пледира, че липсват годни доказателства, че описаните учредители в действителност са присъствали на събранието. Прокурорът възрази още, че много ЕГН-та да задрасквани и коригирани. Поискана беше техническа експертиза, която да установи дали се е провело такова онлайн събрание, предаде БНТ.

Съдът посочи, че въпросите за емблемата и истинността на ЕГН-та и имената, ще бъде решен след проверки от страна на съда. Съдебният състав отбеляза още, че въпреки големите си ресурси прокуратурата не е направила исканите от нея проверки на доказателствата, преди започването на делото.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВКС.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.02.2021 г. 17:47 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x