INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Съдът потвърди отстраняването от длъжност на кмета на Вълчи дол

Варненският административен съд отхвърли жалбата на кмета на община Вълчи дол Георги Тронков срещу решението на Общинската избирателна комисия за предсрочното прекратяване на пълномощията му като кмет и обезсилване на издаденото му удостоверение за избор, съобщиха от магистратурата.

Тронков е обявен за избран за кмет на Вълчи дол на първия тур от местните избори през 2019 г. Общинската избирателна комисия взема решение пълномощията му да бъдат прекратени на основание решение и писмо от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, която е установила конфликт на интереси.

Според Комисията, като кмет на Вълчи дол Тронков е подписвал платежни нареждания и разходвал бюджетни средства в интерес на Сдружение „Футболен клуб Спортист-с.Михалич“, в което е бил член на Управителния съвет.

Според Административния съд е направена съдебно-графологична експертиза, чието заключение е компетентно, обосновано и обективно. Освен това решението на Общинската избирателна комисия е взето правомерно и с нужното мнозинство.

Решението на Административния съд може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВАС.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.07.2021 г. 14:35 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x