INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Съдът остави в сила ефективната присъда на Навални

Състав на Московския градски съд отхвърли жалбата на защитата на Алексей Навални и остави в сила ефективната му присъда. Опозиционерът и критик на Кремъл беше признат за виновен и по делото за клевета на ветеран от Великата отечествена война. Присъдата ще бъде обявена по-късно, прокуратурата настоява Навални да бъде глобен с 950 хиляди рубли или околo 12 500 долара. 

Московският градски съд потвърди решението на Симоновския районен съд от 2 февруари, с което условната присъда на Алексей Навални за мошеничество по делото „Ив Роше“ от 2014 г. беше променена на ефективна. Присъдата от 2 години и 8 месеца затвор беше намалена с месец и половина – времето, което Навални прекара в предварителния арест. 

На въпрос на радио „Комерсант“ как присъдата на Навални ще се отрази на политическия живот в Русия говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори: 

„Кремъл има много опоненти и това е нормален политически процес. Политическият живот в Русия се е развивал и ще се развива и занапред“.  

Още през 2017 г. Европейският съд по правата на човека призна присъдата по делото „Ив Роше“ за несправедлива, а тази седмица поиска руските власти незабавно да освободят Алексей Навални. 

Министърът на правосъдието на Русия Константин Чуйченко отговори, че искането е необосновано, неправомерно и неизпълнимо

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.02.2021 г. 18:39 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x