INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Руският посланик Анатолий Антонов се върна в САЩ

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов се върна в САЩ след тримесечно отсъствие и от утре ще се заеме със задълженията си, предаде БТА.

Антонов беше отзован след протест на Москва заради изказвания на американския президент Джо Байдън през март в телевизионно интервю. Запитан тогава смята ли, че руският президент Владимир Путин е убиец, Байдън отговори утвърдително.

Посланикът каза, че ще се върне към задълженията си от утре. „Задачата е просто да работим и да приложим позитивните думи, които произнесоха президентите“ на срещата си в Женева миналата седмица, подчерта той след пристигането си на международното летище „Джон Ф. Кенеди“ в Ню Йорк. Изявлението на съветника по националната сигурност на президента Байдън – Джейк Съливан, че Вашингтон готви нови санкции срещу Русия „не беше сигналът, който всички очаквахме след срещата на високо равнище“, отбеляза Антонов, цитиран от ТАСС.

Мисля, че е невъзможно отношенията между държавите да се стабилизират и подобряват чрез санкции. Задачата сега е да се възстанови диалогът, допълни той.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 21.06.2021 г. 08:09 ч.

Източник: trud.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x