INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Русия изгони македонски дипломат

Месец след експулсирането на руски дипломат от Скопие, Министерството на външните работи на Русия направи същото по отношение на служител на македонското посолство в Москва. Според информацията изпълняващата длъжността посланик на Република Северна Македония (РСМ) Оливера Чаушевска-Димовска е била извикана в руското дипломатическо ведомство, където й е казано, че един от служителите в посолството е обявен за персона нон грата, пише скопският вестник “Независен“.

Посолството на Македония в Москва е почти празно, така че не е ясно кой дипломат експулсира Русия. Македония изобщо няма посланик в Москва и тази ситуация продължава от 2019 г., когато последният посланик Гоце Караджанов се върна в Скопие. Ненад Колев беше назначен за бъдещ посланик на РС Македония в Москва, който към момента на назначаването му е посланик на РСМ в Австрия и, както стоят нещата, той не бърза да напуска Виена, въпреки че има агреман да служи в друга страна.

Москва заяви, че няма никакви основания за изгонването на руския дипломат от Скопие. Президентът Стево Пендаровски тогава заяви, че „от това, което видях, случаят е документиран от компетентните институции и не става дума за импровизация“.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 10.06.2021 г. 14:40 ч.

Източник: Труд

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x