INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Русия праща в неплатен отпуск служители, отказващи ваксинация

Служителите, отказващи да се ваксинират срещу Ковид-19 в региони, където това е задължително, могат да бъдат изпращани в неплатен отпуск. Това обяви руският министър на труда и социалната защита Антон Котяков. „Ако здравните власти в даден регион направят ваксинацията задължителна за определени категории работници, неваксиниран служител може да бъде освободен“, е казал Котяков пред руски медии вчера.


По думите му тяхното отстраняване от длъжност ще продължи, докато е валидно постановлението за задължителна ваксинация.
Изправени пред скок на случаите, тази седмица Москва и околността първи в Русия направиха ваксинацията задължителна за работниците в сектора на услугите.
Оттогава още седем общини, включително Санкт Петербург и неговият район, са взели подобни мерки, според руските медии.
След два последователни дни на черни рекорди, Москва регистрира днес лек спад до 8305 случая за изминалите 24 часа. Това все още е доста над равнището отпреди повече от две седмици, когато случаите бяха около 3000 на денонощие.


Властите твърдят, че това огнище се дължи на варианта Делта тръгнал от Индия, който засяга близо 90 процента от новите пациенти, според кмета Сергей Собянин.
Междувременно в Санкт Петербург броят на новите случаи надхвърли 1000 за 24 часа за първи път от края на февруари.
На национално ниво Русия отчете 17 611 новозаразени.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 21.06.2021 г. 09:17 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x