INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Русия изгони трима дипломати

Русия изгони трима чуждестранни дипломати от Германия, Полша и Швеция заради участието им в демонстрациите в подкрепа на Алексей Навални на 23-ти януари. Това стана известно от изданието EUobserver от източници в ЕС.

Съобщава се, че руската страна е обявила решението за експулсиране на дипломатите по време на съвместна пресконференция на ръководителя на европейския представител Жозеп Борел и руския външен министър Сергей Лавров.

„В съответствие с Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 18-ти април 1961 г. дипломатите, участвали в незаконни действия, са обявени за персона нон грата. Наредено им е да напуснат територията на Руската федерация в най-скоро време“, се казва в изявлението на сайта на руското външно министерство.

Руската страна изрази надежда, че занапред посолствата на тези страни и техните служители ще спазват стриктно нормите на международното право.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.02.2021 г. 18:04 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x