INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Русия без право да използва своите знаме, герб и име на две олимпийски игри

Състезателите от Руската федерация ще се представят на летните олимпийски игри през 2020 г. в Токио и зимните игри през 2022 г. в Пекин под англоезичното съкращение на Руския олимпийски комитет ROC. Това бе съобщено на уебсайта на Международния олимпийски комитет.

Освен това емблемата, използвана по време на Олимпийските игри, не трябва да съдържа знамето на Руската федерация /настоящо или историческо/, името на държавата /на който и да е език и във всеки формат/, както и държавната емблема или друг национален символ на Руската федерация.

Емблемата на спортистите от Руската федерация ще бъде емблемата на Руския олимпийски комитет /OKRF/ с руския трикольор, съобщи МОК.

Знамето на спортистите от Руската федерация ще бъде заменено с бяло платно с емблемата на OKRF. Химнът ще бъде мелодия, която ще бъде одобрена от Изпълнителния съвет на МОК по-късно.

МОК излезе с изявление, че ще бъде забранено да се изпълнява руския химн на всяко официално място за Олимпийските игри /включително, но не само церемонии по награждаването, откриването и затварянето на Олимпиадата/.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 19.02.2021 г. 19:09 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x