INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Русенска фирма спира работа заради огнище на коронавирус

Трима мъже на 34, 54 и 58 години са новозаболелите от COVID-19 в Русенско. И тримата са контактни по месторабота на седмия потвърден случай, който също беше мъж на 34-годишна възраст. На 18 лица от общо 25 работещи във фирмата са направени бързи тестове, като на далите положителен резултат са взети проби за PCR-изследване.

Веднага след излизане на резултатите от Регионалната здравна инспекция са предприети всички необходими мерки и още вчера вечерта лицата са поставени под домашна карантина за период от 28 дни. Те са в добро общо състояние и някои от тях проявяват лека симптоматика. На близките им в домовете също са връчени предписания.

Става дума за общо 4 души, които за момента са поставени под 14-дневна карантина. Своевременно са уведомени и личните лекари на новозаразените лица. Предстои уточняване и издирване на другите лица, които са били в контакт в новорегистрираните случаи и връчване на предписания за оставане под карантина в рамките на 14 дни, ако не бъде проявена симптоматика и съответно няма наличен положителен PCR-тест.


Публикувано на 24.04.2020 г. 18:05 ч.

Източник: RuseInfo

Още по темата: