INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ружа Райчева: ГЕРБ са си много добре, защото работата е в чуждия двор

„През тази година ситуацията беше извънредна. Още с протестите и с настъпването на пандемията се усети друг дух в обществото. Различни сили се притекоха на помощ да излекуват тая рана, която беше ГЕРБ и тяхното управление“.

Такъв анализ направи пред БНР журналистката от „OFF News“ Ружа Райчева, кандидат-депутат от „Има такъв народ“ за предходния парламент.

По думите ѝ ИТН са били наказани от хората, защото е имало големи очаквания към тях от обществото и от партньорите им, а и самите те (ИТН) са очаквали безусловна подкрепа, което е било грешката им, защото хората са им били поставили условието да постигнат резултати.

Тя определи лидерите на победилата на изборите формация – Кирил Петков и Асен Василев – като много представителни и много добре подготвени.


„Надявам се на четиригодишен мандат, но може и да не стане така. Трябва да оценим факта, че тези двама думи, колкото и да не са типични за нас, казаха, че България не е бедна и лоша страна, а е много крадена и може да тръгне по друг път. Видях, че тяхната роля е да обединят необединяемото – Тафров и Вигенин на една маса по темата за Русия“, каза тя в коментар на проведените преговори за съставяне на коалиционно управление.

Прогнозата ѝ за бъдещото коалиционно управление на страната е, че няма да има пълен 4-годишен мандат.

Корнелия Нинова и Христо Иванов може и да останат на постовете си, като бъдат преизбрани, смята тя.

„Може да има мигриращи хора между ДБ и ПП, те са си смесили избирателите“, коментира Райчева.

„ГЕРБ са си много добре, защото работата е в чуждия двор. Седят на първия ред и люпят семки отстрани, те са опозиция и са добре. ДПС са също много добре. … Гласуванията в парламента ще са много интересни“, посочи тя.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 30.11.2021 г. 16:00 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x