INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ремонтът на тунел Витиня на АМ Хемус ще приключи до 18 март

Според предварителните очаквания това трябваше да се случи до края на януари

Тунелът „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ ще бъде отворен за преминаване на 17-18 март, съобщи премиерът Бойко Борисов, който направи инспекция на дейностите по обекта. Предварителните очаквания бяха това да се случи до края на януари месец.

Ремонтът на тръбата в посока София започна през 2018 г., веднага след като беше приключена рехабилитацията на другата тръба. Тунелът има две тръби по 1195 метра. По този начин това ще е вторият от общо 4 тунела по настоящето трасе на автомагистрала „Хемус“, който е изцяло рехабилитиран. Първият беше тунелът „Ечемишка“, където стартира ремонт след като през февруари 2017 г. едно от осветителните тела се откачи и предизвика инцидент, при който загина жена.

Тунелът Витиня ще отговаря на всички европейски изисквания за безопасност, съобщиха от АПИ. Той ще е първият е в страната с внедрена „Тетра система“, която ще дава информация в реално време и възможност за бързо предупреждение. С новите технологии ще може да се подава информация към ситуационните центрове на АПИ, МВР и пожарната, за да се реагира незабавно след евентуален инцидент и да се осигури бърза реакция.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 03.03.2021 г. 15:10 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x