INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Рекорден брой доброволци има в БЧК

Рекорден брой доброволци има в Български червен кръст. След обявяването на извънредното положение, хората, които помагат безвъзмездно, са се увеличили с хиляди, това съобщава председателят на БЧК Христо Григоров.

„Най-тежкият момент е когато видиш благодарността, чрез сълзи. Да обясниш на някого, че няма нужда да ти дава пари, че ти го правиш от сърце. Да видиш, че хората имат нужда от това някой да им обърне внимание, а досега не е имало кой. Колко голяма нужда имат от контакт с други хора и колко благодарни са за това, че си им отделил 5 минути”, споделя Анна Дамянлиева.

„На доброволците ще кажа, че сме много доволни. Те са отзивчиви и се държат много добре с хората като нас”, заяви Радка.

След обявяването на извънредното положение хиляди останаха без работа и доходи.

Така, задачите на доброволците се увеличават значително.

Неочакван е обаче броят на хората, които тръгват да помагат безвъзмездно.

„Има един феномен, който искам да споделя -доброволчеството. Поначало Българският червен кръст е доброволческа организация, в която има 22 000 доброволци, но в момента те са десетки хиляди. Нямате си на представа колко хиляди хора се обадиха и пожелаха да помагат. Доброволчеството не е нещо, което става с пръст, него трябва да го имаш отвътре”, обясни председателят на БЧК акад. Христо Григоров.


Публикувано на 03.05.2020 г. 16:22 ч.

Източник: Novini

Още по темата: