INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Реч на Урсула фон дер Лайен за състоянието на Евросъюза /видео/

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен произнесе своята първа реч „За състоянието на Съюза“ пред Европейския парламент.

Освен отчет за постигнатото от началото на мандата, фон дер Лайен трябва да посочи как Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен Европейският съюз.

Урсула фон дер Лайен представя визията си за по-амбициозно споразумение в областта на климата и ще предложи ЕС да ускори намаляването на емисиите си на парникови газове, съобщи ДПА.

Тя допълни, че сме станали свидетели на крехкостта на нашата цивилизация. „Един вирус провокира нашите ценности върху нашия модел, който поставя акцент на богатството, вместо на благосъстоянието. Видяхме колко е уязвима нашата система и нашите ценности“. „Хората са готови за промяна и да тръгнат напред. Сега е време Европа да тръгне напред„.

Днес ни се отдава възможност да осъществим промяната в своя воля, да подготвим общността си за утрешния свят, а не за за последствията от вчерашния„.

„Несигурността, която породи пандемията, е все още тук. Трябва да се озовем на помощ на тези, които имат нужда от нас. Нашата пазарна икономика е хуманна и ни защитава от рисковете за здравето и от нещастията, които сполетяват хората. Създадохме специални коридори за обмен на стоки„, каза още тя. По думите ѝ всяка страна работи, нежалейки усилия да защити гражданите си.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.09.2020 г. 10:51 ч.

Видео: kanal3 Източник: kanal3

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x