INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Реаниматор показа трупен чувал на протестиращите пред Здравното министерство

„До всички протестиращи и нежелаещи да спазват мерките! Знаете ли какво е това? Нарича се трупен чувал и от няколко дни не спирам да разменям пълни за празни!“. Това написа в емоционален статус във Фейсбук анестезиологът и реаниматор Александър Серафимов, който работи в бургаска болница.

„Да, реаниматор съм и това ми е работата! Но мисълта, че безхаберни и безотговорни индивиди, като тези пред Здравното министерство днес, блъскащи и плюещи полицаите, не само, че ме демотивират и отвращават, но и ме вбесяват“, коментира той събитията от вчера, когато сред протестиращите срещу мерките се стигна до напрежение.

„Е, писна ми да си скъсвам гъза от работа, да не спя, да не ям, защото нямам време и в крайна сметка всичко да е напразно! Защото в интензивното болните с ковид са вече толкова зле, че не можете дори да си представите! Гледката е ужасна!!! Да не говорим, че няма лекарства, няма персонал или наличния такъв вече е на ръба на силите си или е заразЕн! Колегите продължават да работят, макар и болни! Не малко от тях пък вече не са сред живите, заради тая коварна болест! Бесен съм!!!“, пише още Серафимов.

„Какъв човек трябва да си, за да поставяш малоумните си доводи пред живота!? Съвест нямаш ли, бе? Ако не за себе си, помисли за майка ти, баща ти, брат ти, сестра ти… Ще умрете от глад ли за 1 месец или ще свърши света ако не ходите в мола, във фитнеса или на дискотека“, пита той.

И допълва: “Не се опитвам да плаша никого с поста си и снимката! Не се опитвам да внушавам съчувствие! Изморен съм и физически, и психически! Яд ме и ми е болно, че съм свидетел на всичко това! Нека е светъл пътят на всички, загубили битката с ковид 19. До всички останали: Желая здраве! Аз продължавам да се боря, въпреки всичко и всички! Но докога?“

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.11.2020 г. 18:02 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x